Κ. Αχ. Καραμανλής: Σχέδιο να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα Μέσα Μεταφοράς

Σχέδιο να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής στα Μέσα Μεταφοράς

Το ενδεχόμενο να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης των εργαζομένων στις εργασίες τους «έτσι ώστε να σπάσει η ώρα αιχμής» και ο πολύ μεγάλος συνωστισμός, αποκάλυψε ο ο υπουργός Μεταφορών.

«Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και αναφέρθηκε στις δυσκολίες επιβολής συγκεκριμένων μέτρων ειδικά σε μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση εξετάζουν εάν θα πρέπει όλοι οι επιβάτες των ΜΜΜ να φορούν μάσκες και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την άλλη εβδομάδα. Ήδη το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται στη Γερμανία και τη Γαλλία, εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Μεταφορών, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει η σκέψη να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης των εργαζομένων στις εργασίες τους «έτσι ώστε να σπάσει η ώρα αιχμής» και τον πολύ μεγάλο συνωστισμό.

Ειδικότερα εξήγησε ότι η σχετική πρόταση αφορά τον διαχωρισμό σε τρεις διακριτές ώρες προσέλευσης, αντί για παράδειγμα όλοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους από τις 7.30 έως τις 8.30 το πρωί να «σπάσουν» οι ώρες σε 8, 9 και 10. Εξήγησε ότι το εν λόγω μέτρο εξετάζεται για τον δημόσιο τομέα και τα εμπορικά  καταστήματα.