ΣΒΒΕ: Ανάγκη ριζικών μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων για την καθημερινότητα των επιχειρήσεων

ΣΒΒΕ: Ανάγκη ριζικών μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων για την καθημερινότητα των επιχειρήσεων

Ουτοπία θα αποτελέσει οποιαδήποτε προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν υπάρξουν ριζικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα διαμορφώνουν ευνοϊκότερες συνθήκες στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων, όπως υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, μιλώντας από το βήμα του «SAP Innovation Forum 2017», στη Θεσσαλονίκη.

«Η κρίση, τα μνημόνια που έχουμε υπογράψει, αλλά πάνω απ'' όλα το ζήτημα της επιβίωσης και της συνέχειας της πατρίδας μας, θα πρέπει να κινητοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό προς την κατεύθυνση της λήψης των προφανών μεταρρυθμιστικών αποφάσεων για την απλοποίηση του συνόλου των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων και ειδικά των μεταποιητικών, με προφανή στόχο την απρόσκοπτη υλοποίηση επενδύσεων. Μεταρρυθμιστικές αποφάσεις για τη βελτίωση συνολικά του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το οποίο μονίμως δρα ανασταλτικά στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι, επίσης, καθήκον μας να ακολουθήσουμε τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές, οι οποίες ωθούν την παγκόσμια οικονομία σε ταχύτατο μετασχηματισμό, με αιχμή τις ψηφιακές τεχνολογίες, οι οποίες ανατρέπουν τα ισχύοντα επιχειρηματικά μοντέλα και δημιουργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης διεθνώς. Όμως, η αφομοίωση αυτών των τεχνολογιών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα συμβεί μόνον αν έχουμε μία συγκροτημένη βιομηχανική πολιτική για τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ