«Σαρώνει» την Κρήτη η κακοκαιρία  - Κατολισθήσεις, θυελλώδεις άνεμοι και τεράστια κύματα

«Σαρώνει» την Κρήτη η κακοκαιρία - Κατολισθήσεις, θυελλώδεις άνεμοι και τεράστια κύματα

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής το νησί της Κρήτης για ακόμη μια φορά, με τους θυελλώδεις ανέμους και τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις να προκαλούν πολλά προβλήματα στο νησί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις με τη συνοδεία ισχυρών ανέμων που πνέουν μέχρι και 9 μποφόρ πλήττουν το Ρέθυμνο κυρίως στις ορεινές περιοχές των δήμων Αμαρίου Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο παρατηρείται στα Χανιά, ενώ προβλήματα και στις αεροπορικές από και προς το Ηράκλειο έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ.

Κατολισθήσεις κατά μήκος του ΒΟΑΚ

Ο καιρός χάλασε ξανά και οι βροχές προκάλεσαν νέες κατολισθήσεις σε δρόμους των Χανίων, τόσο στο περιφερειακό οδικό δίκτυο, όσο και στον ΒΟΑΚ.

Έτσι, οι οδηγοί καλούνται να οδηγούν προσεκτικά και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, καθώς υπάρχουν πολλές μικρές κατολισθήσεις κατά μήκος της εθνικής οδού.

Η κατολίσθηση στις φωτογραφίες είναι από σημείο στο ύψος του κόμβου των Καλυβών.

Η κακοκαιρία διέλυσε την αυτοσχέδια διάβαση στον Κερίτη

Η νέα επιδείνωση του καιρού που έφερε έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και στα Χανιά προκάλεσε την κατάρρευση του αυτοσχέδιου γεφυρώματος-περάσματος στον Κερίτη.

Στο βίντεο που ανέβασε κάτοικος της περιοχής, φαίνεται τα ορμητικά νερά του Κερίτη να έχουν παρασύρει το πρόχειρο πέρασμα στο σημείο:

Οι ισχυροί άνεμοι καθήλωσαν τα αεροπλάνα

Λόγω των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς - Σούδα.

Προβλήματα και στις αεροπορικές από και προς το Ηράκλειο έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ.

Δύο πτήσεις από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν το πρωί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, τελικά, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Στο έλεος των κυμάτων το Ενετικό Λιμάνι

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Το παραλιακό μέτωπο είναι αδιάβατο για τους πεζούς καθώς ο κυματισμός είναι πολύ υψηλός και «σκεπάζει» όπως σε κάθε κακοκαιρία το δρόμο. Μάλιστα τα κύματα έφτασαν μέχρι και τα τραπεζοκαθίσματα.

 Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει τον υψηλό κυματισμό και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πλήττουν ιδιαίτερα τη δυτική Κρήτη. Εκτός από το ενετικό λιμάνι που θα πρέπει να αποφεύγεται, προειδοποιήσεις υπάρχουν από τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας για όλα τα ρέματα, χειμάρρους ποταμούς.

Σε κατάσταση επιφυλακής το σύνολο του κρατικού μηχανισμού

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και το Γυμνάσιο - Λύκειο του Αλικιανού.

Φωτογραφίες: intimenews,neakriti, zarpanews, flashnews