Σαρηγιάννης: Στα 4.500 τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη του μήνα

Σαρηγιάννης: Στα 4.500 τα ημερήσια κρούσματα στα τέλη του μήνα

Αλλαγή σκηνικού φαίνεται πως συντελείτε τις τελευταίες μέρες σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία του κορονοιου στη χώρα αφού σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, έχει παρατηρηθεί αναστροφή σε αυξητική πορεία κρουσμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «ήμασταν σε κάμψη, ήμασταν σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν, πριν τρεις με τέσσερις μέρες έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτή τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα, πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά». 

Αυτή η αναστροφή σε αυξητική τάση, μπιορεί να οδηγήσει σε ημερησία αυξητική τιμή πάνω από 4000 – 4500 κρούσματα προς το τέλος το μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 – 3.700 σύμφωνα με τον καθηγητή. Αναφορικά με τους θανάτους, τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο ενθαρυντικά, αφού η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δε θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο, όμως μετά προς τα μέσα Οκτωβρίου, μπορούμε να φτάσουμε στους 37, θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ξεκαθάρισε πως δεν έχει συζητηθεί επέκταση υποχρεωτικότητας για άλλες κατηγορίες, μόνο στους υγειονομικούς.