7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Σαρηγιάννης: Κίνδυνος για 2.000 κρούσματα κατά μέσο όρο στα τέλη του μήνα

Σαρηγιάννης: Κίνδυνος για 2.000 κρούσματα κατά μέσο όρο στα τέλη του μήνα

«Ο φθίνων αριθμός των εμβολιασμών είναι καταστροφικός. Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα» προειδοποίησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημoσθένης Σαρηγιάννης, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για 2.000 κρούσματα εβδομαδιαίο μέσο όρο μέχρι τα τέλη του μήνα. 

«Είμαστε νομίζω στην αρχή του 4ου κύματος…  Το τι σημαίνει αυτό έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς, μάς δίνεται δυνατότητα κυρίως μέσω του εμβολιασμού, αλλά και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας», σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, επαναλαμβάνοντας το πόσο επιτακτικό είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Μιλώντας για ταχεία αύξηση κρουσμάτων, σημείωσε πως αν τα πράγματα πάνε οριακά άσχημα, δηλαδή χωρίς να μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλή αντίδραση, «μπορούμε να πάμε μέχρι τα 1.500 κρούσματα μέχρι τις 20 του μήνα στα περίπου 2.000 μέχρι τέλους του μήνα» μιλώντας με εβδομαδιαίους μέσους όρους. 

«Αν αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και οι υπόλοιποι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι άνω των 60, θα είναι πολύ σημαντικό πρώτον για να προστατευθούν οι ίδιοι, και δεύτερον για να δώσουμε ανάσες στο ΕΣΥ που αυτή τη στιγμή δεν πιέζεται πάντως, αλλά και στην οικονομία». 

Ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι «μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το κύμα αρκετά νωρίτερα. Είμαστε στο παιχνίδι, και παίζουμε ακόμα, αλλά πρέπει να παίξουμε σοβαρά, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις».