7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Σαουδική Αραβία: Ο στρατός κατέστρεψε πλοίο με εκρηκτικά έξω από το λιμάνι της Γιανμπού

Σαουδική Αραβία: Ο στρατός κατέστρεψε πλοίο με εκρηκτικά έξω από το λιμάνι της Γιανμπού
Shutterstock

Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι ο στρατός του βασιλείου κατέστρεψε ένα πλοίο με εκρηκτικά, έξω από το λιμάνι της πόλης Γιανμπού, σύμφωνα με αναφορές του δικτύου Al Arabiya.

Η πληροφορία προέκυψε ύστερα από αναφορά της εταιρείας security «Dryad Global» ότι ένα πλοίο δέχθηκε επίθεση στο λιμάνι Γιανμπού της Σαουδικής Αραβίας.

Μία άλλη εταιρεία ασφάλειας «Neptune P2P Grou» ανέφερε «πιθανή έκρηξη» στο λιμάνι του Βασιλιά Φαχντ στο Γιανμπού, προσθέτοντας ότι έχει εντοπιστεί μαύρος καπνός κοντά στη νότια είσοδο του λιμανιού.

Τον Δεκέμβριο η ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia είχε ανακοινώσει ότι ένα από τα πετρελαιοφόρα της, το BW Rhine, επλήγη από «εξωτερική πηγή» με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο την ώρα που εκφόρτωνε στο λιμάνι Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Τους τελευταίους μήνες, η περιοχή της Σαουδικής Αραβίας έχει γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων από τις δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης, που βρίσκεται σε μία εμφύλιο πόλεμο μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών.

Το Ριάντ υποστηρίζει την κυβέρνηση από το 2015, διεξάγοντας επιχειρήσεις από αέρος, θαλάσσης και εδάφους κατά των Χούθι, οι οποίοι συχνά απαντούν με επιθέσεις και χτυπήματα ως αντίποινα.