Σαν τον... Ελ Σιντ πάνω σε άλογο θα έρθω να καταθέσω
Δ. Παπαγγελόπουλος

Σαν τον... Ελ Σιντ πάνω σε άλογο θα έρθω να καταθέσω

Με αναφορές στην κατάσταση της υγείας του καθώς και του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον των μελών της προανακριτικής Επιτροπής, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Οι ρυθμοί για την ανάγνωση του υλικού είναι εξαντλητικοί. Για οποιοδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα λόγω υγείας και ηλικίας. Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας. Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. Αλλά η δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου. Όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, θα ήθελα να έχω τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσω. Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου», τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα επικαλέστηκε τον… Ελ Σίντ! « Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ. Όλα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω. Και ο κ.Τσοβόλας πιο ακμαίος είναι από μένα αλλά έτσι πως πάτε θα μας εξοντώνετε και τους δύο. Ε, γι' αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπισθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζοντας τις απειλές του έστρεψε τα πυρά του προς την Ελένη Ραϊκου υπογραμμίζοντας ότι θα… έρθει η σειρά της. «Θα έλθει η σειρά της Ράικου όταν ασχοληθώ αποκλειστικά μαζί της στην πορεία της κατάθεσης μου», σημείωσε με νόημα.

Πάντως, λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για απειλή το να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του. «Κύριε Μαρκοπουλε αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας.Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή;Επικαλούμαι τα δικαιώματα μου. Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απειλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεων σας;», διερωτήθηκε.