7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Ευρωπαίοι τουρίστες σε Guardian: «Σαν εγκληματίες» μας αντιμετωπίσαν οι βρετανικές αρχές

«Σαν εγκληματίες» μας αντιμετωπίσαν οι βρετανικές αρχές
AP Images

Τουρίστες από χώρες της ΕΕ που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζονται να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, κρατούνται και αντιμετωπίζονται σαν ψεύτες από αξιωματούχους των συνοριακών υπηρεσιών πριν περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης ή με πλοίο από το Καλαί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του Sergio D'Alberti, ενός 51χρονου  διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων από την Ιταλία ο οποίος δήλωσε ότι κρατήθηκε για επτά ώρες στο γαλλικό λιμάνι, αφού οι αξιωματούχοι του Border Force του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσό των 4.500 ευρώ που έφερε δεν ήταν επαρκές για την κάλυψη όλων των λογικών για την παρουσία του στη Βρετανία. Παράλληλα η έλλειψη εισιτηρίου επιστροφής ενίσχυες τις υποψίες ότι έλεγε ψέματα, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα μα κρατηθεί για ώρες, να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες σαν να «εγκληματίας», όπως ο ίδιος δήλωσε στον Guardian.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα του Guardian μέσα στον Μάιο στο οποίο γίνεται λόγος για εχθρική πολιτική έναντι πολιτών της ΕΕ - μεταξύ των οποίων και Έλληνες - που μετέβησαν στη Βρετανία για συνέντευξη εργασία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα οι Ευρωπαίοι πολίτες οδηγούνται είτε σε κέντρα κράτησης ή κρατούνται σε χώρους αεροδρομίου, όπως κατήγγειλαν ταξιδιώτες.