Σάμπυ Μιωνής: O Δ. Παπαγγελόπουλος κεντρικό πρόσωπο της ομάδας που με εκβίαζε

Σάμπυ Μιωνής: O Δ. Παπαγγελόπουλος κεντρικό πρόσωπο της ομάδας που με εκβίαζε

Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως κεντρικό πρόσωπο της ομάδας που τον εκβίασε ονόμασε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής σε δηλώσεις του προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο προκείμενου καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την εμπλοκή ή μη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δικαστικούς χειρισμούς της Novartis.

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της» δήλωσε ο επιχειρηματίας. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε:«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

H απάντηση Παπαγγελόπουλου

Με αφορμή τη σημερινή δήλωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την υπόθεση Νοvartis, έξω από τον Άρειο Πάγο και λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 

«Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».