Σάμος: Νεκροί οι δύο μαθητές που καταπλακώθηκαν από τοίχο - Σοβαρά τραυματισμένος ένας 14χρονος

Σάμος: Νεκροί οι δύο μαθητές που καταπλακώθηκαν από τοίχο - Σοβαρά τραυματισμένος ένας 14χρονος

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν κάτω από τα συντρίμμια τοίχου που κατέρρευσε στην περιοχή Γεφυράκι στο Βαθύ της Σάμου δύο ανήλικοι μαθητές, ενώ στην Αθήνα μεταφέρεται εσπευσμένα ένας ακόμα 14χρονος μαθητής, ο οποίος φέρει βαριά κατάγματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ενώ όπως αναφέρει η ΕΡΤ και οι δύο μαθητές που ανασύρθηκαν από διασώστες, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι δύο ανήλικοι μαθητές -ένα αγόρι και ένα κορίτσι 15 και 17 ετών- κατευθύνονταν προς την παραλία μετά την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, την στιγμή που τοίχος ενός παλιού κτίσματος, κατέρρευσε καταπλακώνοντάς τους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασώστες αλλά και το ΕΚΑΒ, απεγκλωβίζοντας τους δύο μαθητές χωρίς τις αισθήσεις τους.

Αναφορικά, με τον 14χρονο μαθητή που διακομίζεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αττικής, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαριά κατάγματα, ενώ ο ανήλικος τραυματίστηκε σε διαφορετικό σημείο από εκείνο της τραγωδίας με τα δύο νεκρά παιδιά. 

Βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης του τοίχου στο Βαθύ:

Παράλληλα, έχει ζητηθεί αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα τρίτο παιδί, 14 ετών που έχει βαριά κατάγματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο παιδί τραυματίσθηκε σε άλλο σημείο από εκείνο της τραγωδίας με τα δύο νεκρά παιδιά. 

Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη - Κεραμέως

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο παιδιών μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η σκέψη όλων «είναι στις οικογένειές τους και στον πόνο που βιώνουν».

Στο μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός έγραψε: «Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συντετριμμένη είναι και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τον τραγικό χαμό των δύο μαθητών. «Τα λόγια είναι φτωχά» αναφέρει η υπουργός και εκφράζει τα συλλυπητήριά της σε οικείους, φίλους και συμμαθητές της.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει: «Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές».