Σαλί Μπερίσα: Σφαγείο για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές

Σαλί Μπερίσα: Σφαγείο για τους Αλβανούς οι ελληνικές φυλακές

Την άμεση παρέμβαση των διεθνών οργανισμών ζητά ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, προκειμένου να σταματήσει η «σφαγή», όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά των Αλβανών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές. 

Με αφορμή το βίντεο της δολοφονίας του Αλβανού ποινικού κρατούμενο Άλμπερτ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Σαλί Μπερίσα με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «σφαγείο για τους Αλβανούς» τις ελληνικές φυλακές.

Στην ίδια ανάρτηση ζητά την παρέμβαση διεθνών οργανισμών προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στην Ελλάδα για τις «μεσαιωνικές και απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν για τους Αλβανούς στις ελληνικές φυλακές» και χαρακτηρίζει αποτρόπαια τη δολοφονία που καταγράφεται στο βίντεο, η οποία, όπως ο ίδιος σημειώνει, έγινε ακριβώς σε ένα σφαγείο αλβανών κρατούμενων, τονίζοντας πως αποτελεί απόδειξη της μεσαιωνικής και απάνθρωπης κατάστασης που επικρατεί για τους Αλβανούς στις φυλακές μιας χώρας-μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο Σαλί Μπερίσα, στην ανάρτησή του, καταδικάζει επίσης τη σιωπή των αλβανικών αρχών για την υπόθεση, ειδικά του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα».