Σάκκαρη: Νέο ρεκόρ στην παγκόσμια κατάταξη

Σάκκαρη: Νέο ρεκόρ στην παγκόσμια κατάταξη

Στο No 7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αναμένεται να σκαρφαλώσει τη Δευτέρα –κερδίζοντας δύο θέσεις- η Μαρία Σάκκαρη, εξακολουθώντας παράλληλα τη μάχη για τη συμμετοχή στα Finals του Νοεμβρίου (10-17) στην Γκουανταλαχάρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αυτή τη στιγμή η Σάκκαρη έχει 4.055 βαθμούς και θα βρεθεί πίσω από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα (4135) η οποία θα ανέβει μία θέση.

Σημειώνεται ότι στην άνoδο της 26χρονης Ελληνίδας πρωταθλήτριας βοήθησε ο αποκλεισμός της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ στον ημιτελικό του Indian Wells από την Ισπανίδα Πάουλα Παντόσα, αλλά και τις υποχωρήσεις των, Ίγκα Σφιόντεκ (θα είναι 11η) και Σοφιά Κένιν (13η), χάνοντας αντίστοιχα επτά και πέντε θέσεις.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ζαμπέρ την ερχόμενη Δευτέρα θα εισέλθει στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης και θα γίνει η πρώτη γυναίκα αραβικής χώρας που τα καταφέρνει στην ιστορία της WTA. Θα βρίσκεται στο Νο 9 (3545 βαθμοί), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο (5 θέσεις) για αν βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες 10 αθλήτριες στον κόσμο.

Στη δεκάδα επιστρέφει υπόψιν και η Ναόμι Οσάκα (Νο 10) με άνοδο δύο θέσεων (3326 βαθμοί).

Υπογραμμίζεται ότι στη μάχη των Finals, η Σάκκαρη, βρίσκεται 6η ανάμεσα στις οκτώ που προκρίνονται.