Σακελλαροπούλου, Στουρνάρας, Μητσοτάκης και βουλευτές δίνουν το 50% της αποζημίωσής τους

Σακελλαροπούλου, Στουρνάρας, Μητσοτάκης και βουλευτές δίνουν το 50% της αποζημίωσής τους

Ένας μετά τον άλλο οι πολιτειακοί και οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και προσφέρουν τον μισό μισθό τους για τους επόμενους δύο μήνες στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο Διοικήτης της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσαν ήδη δημόσια ότι παραχωρούν το 50% της αποζημείωσής τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει βουλευτές της ΝΔ, στους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλουν και εκείνοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας παραχωρώντας ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού.

Να σημειωθεί ότι στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να «απαντήσουν» κι άλλοι παράγοντες της χώρας. Ήδη εξάλλου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας τόνισε ότι θα δώσει τη δημαρχιακή του αποζημίωση για δύο τουλάχιστον μήνες υπέρ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το 50% του μισθού του τους επόμενους δυο μήνες για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Ο, δε, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας θα καταθέσει το ήμισυ της αποζημίωσής του στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα:

- Μητσοτάκης προς βουλευτές ΝΔ, υπουργούς: «Καταθέστε το μισό του μισθού σας για τον κορονοϊό»