Σ. Ζαχαράκη: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές

Σ. Ζαχαράκη: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές

Τη διαβεβαίωση ότι σε 10 ημέρες θα έχουν καλυφθεί οι οποίες ελλείψεις σε καθηγητές, με τις ανάλογες προλήψεις, έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη της Πολιτείας στους εκπαιδευτικούς  με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης σε εκπαιδευτικό στην Κρήτη για τη μάσκα.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» η κ. Ζαχαράκη, σημείωσε για το θέμα της μάσκας ότι «τα παιδιά προσπαθούν, ήταν όλα προσηλωμένα στις δασκάλες. Φαίνεται ότι τα παιδιά πειθαρχούν. Χθες έδειξαν αξιοθαύμαστη συνέπεια» και πρόσθεσε πως κανείς δεν θα επιθυμούσε πρώτη επαφή των παιδιών στα σχολεία με τη μάσκα. αλλά είναι μια εικόνα που καθιστά ασφαλή τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες».

«Το μόνο που μας προβλημάτισε η επίθεση γονέα στην Κρήτη. Θα στηρίξουμε, θα είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί έρχονται για να εφαρμόσουν αυτά που λέμε εμείς. Δεν είχαμε αντιδράσεις που ήταν πηγή προβληματισμού. Μεμονωμένα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν άμεσα», διεμήνυσε η υφυπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα για το λάθος με τις μάσκες η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «είχαν δοθεί οι διαστάσεις από την επιτροπή. Προφανώς πρέπει να πούμε ότι στην αστοχία που υπήρξε θα υπάρξει διόρθωση. Εδώ είμαστε για να διορθώνουμε τις ανορθογραφίες».

Η κυρία Ζαχαράκη παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές» αλλά τόνισε ότι «άμεσα συγκεντρώνονται τα κενά για να τα ελέγξουμε. Σήμερα παίρνουμε τα κενά για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση πρόληψης αναπληρωτών τις επόμενες 10 ημέρες». Διαβεβαίωσε, δε, ότι «μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε αναπληρωτές».

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρώτη ημέρα στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα μιλάμε για 14.480 σχολεία και περίπου 1,4 εκατ. μαθητές.