Σ. Τσιόδρας: Εφαρμογή μέτρων στη Λακωνία ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού

Σ. Τσιόδρας: Εφαρμογή μέτρων στη Λακωνία ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού

Την ανάγκη να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην περιοχή, επισήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας από την Γλυκόβρυση Λακωνίας την οποία και επισκέφτηκε έπειτα τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν.

«Υπάρχει μια επιδημία στην περιοχή, αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό μεταναστών», τόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός ότι βρέθηκε γρήγορα, επαναλαμβάνοντας πως αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό, ο οποίος όπως εξήγησε, δύσκολα ελέγχεται.

Ο καθηγητής, εξήγησε πως η επιδημία ανιχνεύτηκε, από ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα δράσης που συντονίζει ο καθηγητής κος Χατζηχριστοδούλου και ο ΕΟΔΥ και αφορά την ανίχνευση ελονοσίας στην περιοχή, η οποία γίνεται μέσω διερεύνησης εμπύρετων ώστε να μην χάνονται περιστατικά ελονοσίας. «Κι έτσι βρέθηκε ο ιός», υπογράμμισε.

Πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους και περιορισμό της διασποράς στον τοπικό πληθυσμό.