Σ. Τσιόδρας από Ξάνθη: Έλεγχος και ατομική ευθύνη για να αντιμετωπιστεί η έξαρση

Σ. Τσιόδρας από Ξάνθη: Έλεγχος και ατομική ευθύνη για να αντιμετωπιστεί η έξαρση

Κρίσιμα χαρακτήρισε τα επόμενα 24ωρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ζήτησε απ’ όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί η υπερμετάδοση, τονίζοντας ότι «κάναμε μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα και δεν πρέπει να πάει χαμένη».

«Είμαστε εδώ, μαζί με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει μια τοπική έξαρση του κορωνοϊού, με τα περισσότερα κρούσματα στο Δήμο Μύκκης,που θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο, εργαστηριακό έλεγχο απομόνωση των θετικών και νοσηλεία των νοσούντων. Τις  επόμενες 7 μέρες καλό είναι, να περιοριστούν οι επαφές όλων στον στενό οικογενειακό κύκλο, για να σταταματήσει η μετάδοση του ιού και να μηδενίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του μετά την ευρεία σύσκεψη στην Ξάνθη, για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι θα υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή ώστε να υποβληθούν όσοι θέλουν σε τεστ και ζήτησε απ’ όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων, γιατί όπως αποδείχθηκε και στην περιοχή ο ιός μεταδίδεται εύκολα και ειδικά σε κλειστούς χώρους.

«Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν πως ο όμορφος αυτός τόπος θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί», είπε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη τα επόμενα 24ωρα».

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε επίσης ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Όπως τονίστηκε, είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και πρέπει να πεισθούν ιδιαίτερα οι νέοι, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ήδη, ξεκίνησαν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και από αύριο θα είναι σαρωτικοί, προκειμένου να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της επιδημίας.

Σημειώνεται, ότι στη διαδικασία των ελέγχων θα συμμετάσχει και ο στρατός.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, όλοι οι δήμαρχοι της ΠΕ Ξάνθης και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων (εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, ο διευθυντής του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας, τοπικοί παράγοντες, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λπ.), συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν χθες το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.