Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 20:40

-A +A

Σ. Τσιόδρας: «Αν τα μέτρα αρθούν, θα έχουμε εικόνα Ιταλίας»

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 20:40
Σ. Τσιόδρας: «Αν τα μέτρα αρθούν, θα έχουμε εικόνα Ιταλίας»
-A +A

Τη διαπίστωση ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης όσον αφορά τον κορονοϊό στη χώρα μας έκανε κατά την τακτική ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας πως «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας και Ισπανίας, αν τα μέτρα αρθούν όμως θα δούμε παρόμοια εικόνα».

Ο καθηγητής Λοιμοξιωλογίας τόνισε πως «θα ήταν καταστροφική τώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων». Είπε ότι δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της μάχης με τον ιό. Μια μάχη που θα έχει τις λιγότερες απώλειες αν «ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού».

Όπως ανέφερε «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας»

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νοσημάτων, επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Η εκτίμηση είναι ότι απουσία μέτρων ο κορονοϊός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα και αυτό ήδη φαίνεται από την εικόνα που έχουμε στην Ιταλία και στην Ισπανία όπου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα». Αναφερόμενος στη Μεγάλη Βρετανία είπε ότι σε 14 ημέρες η αύξηση των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 10 φορές.

Τόνισε ακόμη πως οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών. «Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη» που τους ανησυχεί», είπε.

Όσον αφορά για το πόσο θα πρέπει να διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 βδομάδες».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα