Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Δημάκης
Σ. Νικολάου

Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Δημάκης

Τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν ο Β. Δημάκης θα μεταφερθεί στο κελί του.

 «Ο Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτηση του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες» ανέφερε η Σοφία Νικολάου στο ΑΠΕ και συμπλήρωσε: «Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του».

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρίσκεται σε νέα απεργία πείνας και δίψας, καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 μέρες καραντίνας του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και δεν επέστρεψε στο κελί του.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση, η Σοφία Νικολάου τόνιζε σχετικά με τον Β. Δημάκη πως «είναι πλέον φανερό ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση, επιζητώντας να εμφανιστούν ως οι διαπρύσιοι ιεροκήρυκες ενός σωφρονισμού που έχουν στο μυαλό τους, όπου η ασφάλεια και η τήρηση της νομιμότητας είναι έρμαια στις παράλογες, ανυπόστατες και εκβιαστικές διαθέσεις των κρατουμένων. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο».