Σ. Νικολάου: Ευνοϊκό καθεστώς και για τους καταδικασθέντες χάρη στον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Σ. Νικολάου: Ευνοϊκό καθεστώς και για τους καταδικασθέντες χάρη στον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός πως ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την δυνατότητα στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες να μεταχθούν σε αγροτικές φυλακές και να λαμβάνουν άδειες επισήμανε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, σημειώνοντας παράλληλα πως η παραπάνω αστοχία θα ευνοήσει και όσους καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Νικολάου τόνισε πως ότι με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια πολύ σημαντική αστοχία που ευνοεί τους Χρυσαυγίτες και ειδικά τα μέλη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, σε ένα χρόνο από τώρα ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του θα μπορούν να μεταφερθούν σε αγροτικές φυλακές και θα έχουν δικαίωμα να παίρνουν και άδειες.

Τους δίνεται δηλαδή το δικαίωμα με βάση τον Ποινικό Κώδικα να μεταχθούν σε αγροτικές φυλακές και να έχουν ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς κράτησης και φυσικά να βγουν νωρίτερα έξω.

Επίσης θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο δεν μπορεί να παίρνει υπόψη του και άλλες παραμέτρους. Όπως π.χ. ότι είναι καταδικασμένοι για εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τις πρώτες ημέρες των καταδικασθέντων στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων η κ. Νικολάου σημείωσε πως όλα κύλησαν ομαλά. με τους καταδικασθέντες να προαυλίζονται ξεχωριστά για να μην συγχρωτίζονται με άλλους κρατούμενους.

Τέλος, η κ. Νικολάου υπογράμμισε πως από την τωρινή κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και με κάποιες διατάξεις θα αντιμετωπιστούν και οι «αστοχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης που βρίσκουν εφαρμογή στους Χρυσαυγίτες.