7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Σ. Μπεκατώρου: Αποκάλυψε και άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο της ιστιοπλοΐας

Σ. Μπεκατώρου: Αποκάλυψε και άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο της ιστιοπλοΐας

Σε νέες αποκαλύψεις προέβη κατά την κατάθεση της στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, κατονομάζοντας και άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος αθλήτριας από τον χώρο της ιστιοπλοϊας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καταγγελία αφορά άλλο παράγοντα, όχι εκείνον που το 1998 είχε κακοποιήσει την ολυμπιονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για πράξη που φέρεται να διαπράχθηκε εντός του χρονικού ορίου της 15ετίας, γεγονός που σημαίνει πως το αδίκημα είναι "ζωντανό", δηλαδή δεν έχει παραγραφεί.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η παραπάνω αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη της κας Μπεκατώρου. Η προσδοκία δικαστικών παραγόντων είναι ότι καθώς τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, δεν αποκλείεται η αθλήτρια που κατονώμασε η Σ.Μπεκατώρου να οδηγήσει με την σειρά της στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" παρόμοιων συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο του αθλητισμού.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», δήλωσε εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η Σοφία Μπεκατώρου.