Σ. Κυριακίδου: Σημαντικό βήμα η υιοθέτηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid από την Ευρωβουλή

Σ. Κυριακίδου: Σημαντικό βήμα η υιοθέτηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid από την Ευρωβουλή

«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

«Καλωσορίζω την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού», σημείωσε η Στέλλα Κυριακίδου και προσέθεσε ότι «είναι ένα βασικό βήμα προς την εφαρμογή του από την 1η Ιουλίου, το οποίο θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ όσο το δυνατόν ασφαλέστερα».

«Θα δώσει επίσης στους πολίτες μας τη βεβαιότητα και τη σαφήνεια για τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους», επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος.

«Καλωσορίζω το τελικό πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ», ανέφερε από την πλευρά του ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία υπερψηφίστηκε υπογραμμίζει την κοινή και ισχυρή αποφασιστικότητα των ευρωβουλευτών να διαφυλάξουν την αρχή της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19».