7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Σ. Κουρτς: Προοπτική για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στην Αυστρία

Σ. Κουρτς: Προοπτική για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στην Αυστρία
APimages

Εκτός από την απόφαση για πιθανό τερματισμό της απαίτησης μάσκας την επόμενη εβδομάδα, στην οποία είχε αναφερθεί χθες, Πέμπτη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε σήμερα την προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης για τον Ιούνιο.

Έπειτα από συνάντηση του με εκπροσώπους του πολιτισμού, συλλόγων και του τουρισμού, στο Τιρόλο, ο καγκελάριος επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ίνσμπρουκ ότι τώρα θα μπορούσε να υποσχεθεί «ότι τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν ακόμη, μπορούν να μειωθούν».

Ο στόχος είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις «στους κανονισμούς για τήρηση απόστασης, στους περιορισμούς τετραγωνικών μέτρων και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας» και επιπλέον, η κανονικότητα θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική το καλοκαίρι, ωστόσο, κατά την άποψη του Σεμπάστιαν Κουρτς, θα εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, όπως ο τομέας της Υγείας.

«Όταν θα έχουμε προσφέρει εμβολιασμό σε όποιον το θέλει, το κράτος θα έχει εκπληρώσει την αποστολή του, που θα σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα, στην ελευθερία, σε μια φυσιολογική ζωή», τόνισε ο καγκελάριος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε ένα πολυκατάστημα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Τιρόλου Γκιούντερ Πλάτερ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτές τις προοπτικές, καθώς, όπως επισήμανε, οι απαιτήσεις για χαλαρώσεις –ιδιαίτερα από τους συλλόγους– «είναι πολύ κατανοητές», κυρίως ως προς το θέμα της τήρησης αποστάσεων κατά τις δραστηριότητες τους.

«Ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε μαζί και σε άλλα βήματα ανοίγματος», δήλωσε ο ίδιος, παραπέμποντας σε μια προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνητών των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, την επόμενη Παρασκευή, 28 Μαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ