ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Σ. Κουρτς: Όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου

Σ. Κουρτς: Όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου
APimages

«Οι επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο των BioNTech / Pfizer σημαίνουν μια περαιτέρω ώθηση στους εμβολιασμούς, και όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα λάβει τον εμβολιασμό του έως τα τέλη Ιουνίου», διαβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, στο πλαίσιο των σημερινών διαβουλεύσεων στην Καγκελαρία στη Βιέννη, ως προς την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Τις διαβουλεύσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, έχει η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, με εμπειρογνώμονες, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ενώ τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αναμένεται ότι από το συνολικά ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, θα φθάσουν στην Αυστρία 100.000 επιπλέον δόσεις μέσα στον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 600.000 τον Ιούνιο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι σταθερή αυτή τη στιγμή, αλλά διαφορετική από περιοχή σε περιοχή, σημειώνοντας πως «βλέπουμε μια μικρή μείωση στον αριθμό των λοιμώξεων, και φυσικά αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στον αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομεία».

Πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων, η αποκαλούμενη Επιτροπή Φωτεινού Σηματοδότη, που αξιολογεί την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, εκτίμησε ότι υπάρχει κορύφωση του τρέχοντος κύματος και επανέλαβε τη σύστασή της για τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για μείωση των επαφών, καθώς και για συχνά τεστ, χαιρετίζοντας ρητά την παράταση του "σκληρού lockdown", μέχρι τις 2 Μαΐου, στα κρατίδια της Βιέννης και της Κάτω Αυστρίας.

Αυστρία: Ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Χάιντς Φάσμαν είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που εμβολιάζεται

Με τον σημερινό εμβολιασμό του, ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Χάιντς Φάσμαν είναι το πρώτο μέλος της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, το οποίο εμβολιάζεται κατά του νέου κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από το υπουργείο Παιδείας στη Βιέννη, ο 65χρονος Χάιντς Φάσμαν εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε ιατρείο στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, όπου αυτή την περίοδο γίνονται εμβολιασμοί σε ανθρώπους με έτος γέννησης 1955 και αργότερα.

«Είμαι εξαιρετικά ανακουφισμένος, επειδή ο εμβολιασμός είναι απλά ένα μικρό τσίμπημα, που όμως έχει μεγάλα αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι «με τον εμβολιασμό δημιουργούμε τον τρόπο επιστροφής στην κανονικότητα που τόσο λείπει σε όλους μας».

Ο Χάιντς Φάσμαν, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, που έχουν το ραντεβού εμβολιασμού μπροστά τους, να το πραγματοποιήσουν, τόνισε πως «με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο προστατεύετε τη δική σας υγεία, αλλά συμβάλλετε επίσης σε ένα ασφαλές σχολείο, το οποίο κατόπιν θα μπορεί τελικά να λειτουργήσει και πάλι κανονικά».

Ο ίδιος, απευθυνόμενος ως υπουργός Επιστημών σε ανθρώπους που είναι ακόμη διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, επισήμανε ότι «ο κίνδυνος ενός εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερος από τον κίνδυνο μίας νόσου κορονοϊού, με συχνά βαριές συνέπειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ