Σ. Βούλτεψη:  Δεν καλέσαμε εμείς το ΔΝΤ, το κάλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σ. Βούλτεψη: Δεν καλέσαμε εμείς το ΔΝΤ, το κάλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ, με υπευθυνότητα και με βάση το κοινό καλό, αντιμετώπισε το παρόν νομοσχέδιο. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τρίτου τομέα και πιστεύουμε ότι έχουν, πλέον, ωριμάσει οι συνθήκες για να αναπτυχθεί και επομένως θα συμβάλουμε σε αυτό», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία.

Αναφερόμενη στον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος στη χθεσινή παρέμβασή του επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ως «αιτία της διαπλοκής», τόνισε: «Θα ήταν καλό να ασχολείται με τα ζητήματα του υπουργείου του, τα οποία είναι πολύ σοβαρά και καθημερινά μάς βομβαρδίζουν οι πολίτες με αιτήματα, όταν υπάρχει νομοσχέδιο σχετιζόμενο με το υπουργείο του και να αφήσει τον ρόλο του συνταγματολόγου».

Σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Κατρούγκαλος, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε: «Είναι πολύ ενοχλητικό το να προκαλεί την αντιπολίτευση επανειλημμένα και να θέτει το ερώτημα αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων ή με το ΔΝΤ». «Εμείς είχαμε κάνει την πρότασή μας το 2014, η οποία ήταν δίμηνη παράταση για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από το ΔΝΤ. Δεν καλέσαμε εμείς το ΔΝΤ, το κάλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

«Στις εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό να τον ψηφίσει, λέγοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει τα ανοιχτά ζητήματα, όπως αυτό των εργασιακών. Αντιμετωπίστε τα λοιπόν», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ