S. Berlusconi: Αν κερδίσουμε τις εκλογές, θα καταργήσουμε τον νόμο για τις απολύσεις των εργαζομένων

S. Berlusconi: Αν κερδίσουμε τις εκλογές, θα καταργήσουμε τον νόμο για τις απολύσεις των εργαζομένων

Σε μια από τις κύριες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Matteo Renzi αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi, κατά την διάρκεια σημερινής του συνέντευξης στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

«Αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις εκλογές του Μαρτίου, θα καταργήσουμε τον νόμο που διευκολύνει τiς απολύσεις εργαζομένων χωρίς βάσιμη αιτία», τόνισε ο επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια.

Πρόκειται για νόμο που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ιταλού κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi και η νέα αυτή νομοθεσία προβλέπει την δυνατότητα καταβολής στους απολυθέντες εργαζόμενους (που έχασαν την δουλειά τους χωρίς βάσιμη αιτία) μόνο χρηματικής αποζημίωσης.

Ο Berlusconi ουσιαστικά δεσμεύθηκε να επαναφέρει την υποχρέωση επαναπρόσληψης. «Θα καταργήσουμε τον νόμο αυτόν διότι αποτέλεσε μόνο μια προσωρινή τονωτική ένεση για συμβόλαια ορισμένου χρόνου. Σε σύνολο δέκα συμβολαίων, οκτώ ήταν ορισμένου χρόνου», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι. Σημειώνεται ότι τόσο το κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και η αριστερή πολιτική δύναμη «Ελεύθεροι και ίσοι», έχουν ταχθεί υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου.

«Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτονται οι επιχειρηματίες μας, ιδίως στην παραγωγική βορειοανατολική Ιταλία, σχετικά με την δυνατότητα αυτή επιστροφής στο εργασιακό καθεστώς του παρελθόντος», σχολίασε ο Matteo Renzi μετά τις σημερινές δηλώσεις του Silvio Berlusconi.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP