7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Σ. Αραβία: Καραντίνα μιας εβδομάδας για τους ξένους πολίτες από τις 20/5

Σ. Αραβία: Καραντίνα μιας εβδομάδας για τους ξένους πολίτες από τις 20/5
AP Photo/Amr Nabil

Οι ξένοι πολίτες που φτάνουν στη Σαουδική Αραβία πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα και σε χώρους που έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από την 20η Μαΐου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της COVID-19, όπως ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του βασιλείου (GACA).

Καθώς η Σαουδική Αραβία εκκινεί τις δραστηριότητές της, οι άνθρωποι που εξαιρούνται των μέτρων, όπως οι πολίτες της, τα πληρώματα των αεροσκαφών, αλλά και διπλωμάτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους σε καραντίνα, εκτός και αν έχουν εμβολιαστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο μία πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται να παρέχουν χώρους καραντίνας για τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την έγκριση του υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να φιλοξενούνται όσοι τίθενται σε καραντίνα. Το σχετικό οικονομικό κόστος θα προστίθεται στο εισιτήριο.

Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα με την επίδειξη ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όσοι δεν είναι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας και έχουν ηλικία άνω των 8 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ PCR για την COVID-19, που να έχει γίνει σε λιγότερες από 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα.