Ρουμάνοι πυροσβέστες: Δεν είπαμε ότι η φωτιά μπορούσε να σβήσει σε μία ημέρα

Ρουμάνοι πυροσβέστες: Δεν είπαμε ότι η φωτιά μπορούσε να σβήσει σε μία ημέρα

Με επιστολή του προς τον Νίκο Χαρδαλιά ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών που βρίσκονται στην Ελλάδα βοηθώντας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, διευκρινίζει ότι αυτός και οι συνάδελφοί του δεν ανέφεραν ότι οι δασικές πυρκαγιές στην περιοχή όπου επιχειρούσαν μπορούσαν να σβήσουν σε μία ημέρα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους προς τον υφυπουργό αλλά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, ο Ρουμάνος πυροσβέστης εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τα λάθος μηνύματα που δόθηκαν από δημοσίευμα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε ότι οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή όπου επιχειρούσαμε, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα συνδέσμου, μπορεί να σβήσει σε μία ημέρα. Βρισκόμαστε στην περιοχή μεταξύ Σπαθάρι και Καλυβίων στο νησί της Εύβοιας, προκειμένου να διατηρήσουμε τη γραμμής ελέγχου της φωτιάς.

Η μονάδα μας έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες, καθώς και με τις τοπικές αρχές, επισημαίνοντας κάτι τέτοιο κάθε φορά που είχαμε το ευκαιρία να το κάνουμε. Κατά τη διάρκεια της εργασίας μας μαζί στο χώρο, πάντα παρατηρούσαμε την αφοσίωση και τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, έτσι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δηλώσουμε ότι δεν προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά».

Δείτε τη σχετική επιστολή