ΓΔ: 885,93 -8,77 (-0,98 %)

Τζίρος: 17,88 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 885,93 -8,77 (-0,98 %)

Τζίρος: 17,88 εκατ. €   RT

Ρουμανία: Το κυβερνών κεντρώο κόμμα δηλώνει ότι νίκησε στις εκλογές

Ρουμανία: Το κυβερνών κεντρώο κόμμα δηλώνει ότι νίκησε στις εκλογές

Το κυβερνών κεντρώο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) της Ρουμανίας είναι ο νικητής των κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λούντοβιτς 'Ορμπαν.

"Το PNL πιστεύει ότι είναι ο νικητής των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου", δήλωσε ο 'Ορμπαν αμέσως μετά τα exit polls.

Σύμφωνα με exit-poll, το κυβερνών κόμμα των Φιλελεύθερων της Ρουμανίας (PNL) και το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (PSD) εμφανίστηκαν να διεκδικούν την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές λαμβάνοντας 29,0% και 30,5%, σε μια ψηφοφορία που είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία.

Η κεντρώα συμμαχία USR-Plus κέρδισε το 15,9% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Curs-Avantgarde Άλλο exit-poll που διενήργησε το INSOMAR έδειξε το PNL να προηγείται ελαφρώς με 32%.

Αναμένει σύντομες συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Το κυβερνών Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα της Ρουμανίας έχει τέσσερις εν δυνάμει εταίρους για να βοηθήσουν στον σχηματισμό μιας λειτουργικής πλειοψηφίας και στη συγκρότηση γρήγορα μιας υπό τους κεντρώους κυβέρνησης, δήλωσε ο νυν πρωθυπουργός Λούντοβιτς 'Ορμπαν στο δίκτυο Realitatea TV.

Ο 'Ορμπαν είπε ότι οι συνομιλίες για τον συνασπισμό θα μπορούσαν να αρχίσουν ήδη από αύριο, Δευτέρα.

"Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας πλειοψηφίας ... δεν θα είναι μακρές ... αυτή η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο 'Ορμπαν απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ