Ρώσος πρέσβης: «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου»

Ρώσος πρέσβης: «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου»

Απειλές κατά της ζωής του αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία Αλεξέι Γέρκοφ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για το σημείο όξυνσης στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις Άγκυρας - Μόσχας.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik, o Ρώσος πρέσβης ανέφερε πως έχει δεχθεί απευθείας απειλές κατά της ζωής του, ενώ σχολίαζε αναλυτικά τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, όπως διαμορφώνονται σήμερα, αλλά και ιστορικά.

Στο επίμαχο απόσπασμα ο κ. Γερκόφ τόνισε πως «πολύ οδυνηρά γεγονότα και ενοχλητικές ημέρες» έχουν υπάρξει στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας. Αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία επισήμανε πως «πρώτοι Ρώσοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν, έπειτα Τούρκοι στρατιώτες. Αλλά κοιτάξτε τί τερατώδες "πανδαιμόνιο" ξεκίνησε στα κοινωνικά δίκτυα».

Και ο Ρώσος πρέσβης συνέχισε: «Δεν θέλω, αλλά θα αναφέρω κάποιες από τις αναρτήσεις: "Πες αντίο στη ζωή", "Κανείς δεν θα σε θρηνήσει", "Είναι καιρός να καείς" και όλα αυτά. Παρεμπιπτόντως, όλα αυτά συνέβησαν ήδη μια φορά - πριν από πέντε χρόνια, και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, αντί της Ιντλίμπ ήταν το Χαλέπι. Πώς τελείωσε; "Κρίση του αεροσκάφους" και δολοφονία του πρέσβη Α.Γ. Κάρλολ. Παρεμπιπτόντως, εγώ ο ίδιος έχω δεχτεί απευθείας απειλές. Η Ιστορία δεν διδάσκει κανέναν;»