Ρώσος βουλευτής: Δεν επιχειρούμε κατά αμάχων, στόχος μας είναι οι Ναζί και οι Νεο-ναζί στην Ουκρανία

Ρώσος βουλευτής: Δεν επιχειρούμε κατά αμάχων, στόχος μας είναι οι Ναζί και οι Νεο-ναζί στην Ουκρανία

Ο Εβγκένι Ποπόφ, μέλος του κοινοβουλίου της ρωσικής Δούμας, έδωσε συνέντευξη ζωντανά στο Sky News. Όντας ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν, είναι ένας πρώην δημοσιογράφος στον οποίο έχει απαγορευτεί στο παρελθόν να επισκεφθεί την Ουκρανία

Ο Ποπόφ, σύμφωνα με τον Guardian, υπερασπίστηκε σθεναρά τη δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατηγορώντας τις ουκρανικές αρχές ότι χρησιμοποίησαν παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες και ότι σκότωσαν 14.000 ανθρώπους στο Ντονμπάς τα τελευταία οκτώ χρόνια. Παράλληλα, είπε ότι η Ρωσία στοχεύει μόνο στρατιωτικές υποδομές, ναζί και νεοναζί στην Ουκρανία.

«Δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε μη στρατιωτικές υποδομές, δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε αμάχους και απλώς πολεμάμε τους Ναζί και τους νεοναζί στην Ουκρανία. Και τώρα είμαστε σε μια επιχείρηση διάσωσης.

Είναι τεράστια υποκρισία που κάνετε αυτήν την ερώτηση μόλις τώρα. Είμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία τώρα για περίπου οκτώ χρόνια, και το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει Ουκρανούς σε σχολεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία του Ντονμπάς για οκτώ χρόνια» είπε ο Ποπόφ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ουκρανία δεν είχε αποδείξεις ότι 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό ενός θεάτρου στη Μαριούπολη. και επανέλαβε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι οι φωτογραφίες με τραυματίες σε ένα μαιευτήριο είναι με ηθοποιούς.

Σχετικά με το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είπε ότι «είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν αυτό που τους αρέσει ως κυρίαρχο έθνος«, αλλά πρόσθεσε ότι «θα ήταν τεράστια απειλή για την ασφάλεια εάν βρίσκονταν πυρηνικά όπλα στη Βαλτική και ότι η Φινλανδία δεν πρέπει να “εκφοβίζει” τους γείτονες»