Ρωσία: Θα ήταν παράλογο να μας κατηγορήσουν για τον θάνατο μίας Βρετανίδας

Δευτέρα 09 Ιουλίου 2018, 14:23
-A +A
Ρωσία: Θα ήταν παράλογο να μας κατηγορήσουν για τον θάνατο μίας Βρετανίδας

Το Κρεμλίνο έκρινε ότι θα ήταν «παράλογο» να κατηγορηθεί η Ρωσία για τον θάνατο της 44χρονης Βρετανίδας η οποία απεβίωσε τα ξημερώματα λίγες ημέρες μετά την έκθεσή της στον τοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, τέσσερις μήνες μετά τη διπλωματικη κρίση μεταξύ των δύο χωρών που προκάλεσε η δηλητηρίαση με την ίδια ουσία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στη Βρετανία.

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας οτι η Ρωσία έχει κατ' οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση. Θεωρούμε οτι σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν παράλογο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Νόβιτσοκ είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της 44χρονης. Πριν από τέσσερις μήνες η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, καταγγέλλοντας την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιο χημικό όπλο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας -της χώρας που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου- αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου και υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα