8ος χρόνος, ημέρα 2475η
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ οδηγούν σε αδιέξοδο βλάπτοντας την παγκόσμια οικονομία

Ρωσία: Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ οδηγούν σε αδιέξοδο βλάπτοντας την παγκόσμια οικονομία

Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι παράνομος και θα έχει «καταστροφικές συνέπειες» σε ορισμένα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters.

Διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τετάρτη σε έναν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία και της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της κορυφαίας τράπεζας Sberbank της χώρας.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να οδηγεί τον εαυτό της σε αδιέξοδο με αξιοζήλευτη επιμονή", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι καταστροφικές συνέπειες των κυρώσεων της ΕΕ σε διάφορα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας και ασφάλειας... γίνονται όλο και πιο εμφανείς», είπε.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι το μπλοκ των 27 εθνών πρότεινε να χαλαρώσει ορισμένες προηγούμενες κυρώσεις σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και είπε ότι η Μόσχα ελπίζει ότι αυτό θα δημιουργήσει συνθήκες για την απρόσκοπτη εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων.

«Δυστυχώς, γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των διακηρυγμένων προθέσεων της ΕΕ και αυτού που κάνει στην πραγματικότητα», πρόσθεσε η ίδια.