Ρωσία: Οι ΗΠΑ με τις κυρώσεις δε θα μας εξαναγκάσουν να αλλάξουμε εξωτερική πολιτική

Ρωσία: Οι ΗΠΑ με τις κυρώσεις δε θα μας εξαναγκάσουν να αλλάξουμε εξωτερική πολιτική

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον στις 11 Ιουνίου στη Ρωσία, παραμονή της Ημέρας της Ρωσίας, επισημαίνει με ανακοίνωση του ότι και οι κυρώσεις αυτές δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, όπως και ότι δεν θα μπορέσουν να εξαναγκάσουν τη Ρωσία να αλλάξει εξωτερική πολιτική.

«Το αποτέλεσμα (των νέων κυρώσεων) όπως και στο παρελθόν θα είναι μηδενικό, δεν θα υποχρεώσει τη Ρωσία να αλλάξει την αυτοτελή της πολιτική σε διεθνές επίπεδο» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία επισημαίνει ότι «οι Αμερικανοί πολιτικοί εξακολουθούν να είναι όμηροι αυταπατών, με το να προσπαθούν αλαζονικά να αναδείξουν τις ΗΠΑ στον ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, ενώ με κάθε ανεπιτυχή τους απόπειρα να ασκήσουν πιέσεις στην χώρα μας, αποκαλύπτουν τη δική τους αδυναμία» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει κοντόφθαλμες τις απόπειρες των ΗΠΑ να παρουσιάσουν τη Ρωσία ως εχθρό και τις καλεί να καταπολεμήσουν τις πραγματικές απειλές, όπως είναι η τρομοκρατία και άλλες απειλές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωση του, επικεντρώνει την προσοχή του στο γεγονός, ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, παραμονές των εθνικών εορτών. Την πρώτη φορά παραμονή της Ημέρας της Νίκης και την δεύτερη παραμονή της Ημέρας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι το γεγονός «αυτό θα το θυμόμαστε»

Οι προχθεσινές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 11 Ιουνίου, αφορούσαν τρείς Ρώσους πολίτες και πέντε οντότητες, μεταξύ των οποίων τρεις εταιρείες. Την εταιρεία Digital Security την Embedi, με έδρα το Ισραήλ και την Erpscan, που έχει αντιπροσωπείες στο Άμστερνταμ, την πράγμα και το Τελ Αβίβ. Οι εν λόγω εταιρείες σύμφωνα με την Ουάσιγκτον πραγματοποιούσαν κυβερνοεπιθέσεις και είχαν σχέσεις με την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ