Ρωσία: Ο Τ. Ερντογάν δεν έχει ζητήσει τη βοήθειά μας

Ρωσία: Ο Τ. Ερντογάν δεν έχει ζητήσει τη βοήθειά μας

Τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας συνεχίζεται κανονικά παρά τους κλυδωνισμούς που βιώνει η τουρκική οικονομία, έδωσε ο ο εκπρόσωπος του Βλ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι ο Τ. Ερντογάν δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του Ρώσου ομόλόγου του.

Κανονικά θα συνεχιστούν τα διμερή επιχειρηματικά σχέδια με την Τουρκία, παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα η Μόσχα. «Τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία δεν επηρεάζουν τα διμερή σχέδιά της με τη Ρωσία» δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο Πεσκόφ σημίεωσε ότι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ζήτησε βοήθεια από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία σε πρόσφατη συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι συζητήθηκαν βασικά διμερή σχέδια. Ειδικότερα, οι δύο ηγέτες έθιξαν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού εργοστασίου Ακουγιού, είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία θα μπορέσει να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα το ζητήσει, ο Ρώσος αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας ότι δεν «βρίσκει πιθανές» τέτοιες εικασίες.