7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Ρωσία: Ο Πούτιν έλαβε και τη δεύτερη δόση ρωσικού εμβολίου

Ρωσία: Ο Πούτιν έλαβε και τη δεύτερη δόση ρωσικού εμβολίου
APimages

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε και τη δεύτερη δόση ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Πούτιν έλαβε την πρώτη δόση, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες ή να δημοσιοποιεί φωτογραφίες. Δεν έχει διευκρινίσει ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια, εκ των οποίων το πιο γνωστό είναι το Sputnik V, έλαβε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Μόλις τώρα …έκανα την δεύτερη δόση», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας. «Ελπίζω, ότι όλα θα πάνε καλά. Μάλιστα δεν θα έλεγα ελπίζω, αλλά είμαι σίγουρος» , είπε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην συνεδρίαση θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του, επωμιζόμενοι την ευθύνη για τους ίδιους αλλά και για τους οικείους τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η πανδημία πολύ σύντομα θα αρχίσει να υποχωρεί και λόγω των εμβολιασμών τους οποίους, όπως είπε, κάνουμε ενεργά.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι ο εμβολιασμός του Ρώσου προέδρου δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα του και δεν θα υποστεί αλλαγές.

Ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 23 Μαρτίου. Ωστόσο δεν ανακοίνωσε κανείς ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια, εκ των οποίων το πιο γνωστό είναι το Sputnik V, έκανε – ούτε ο ίδιος , ούτε οι εκπρόσωποι του, οι οποίοι περιορίσθηκαν να πουν ότι και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου ένοιωθε καλά, και απλώς για μερικές μέρες ένοιωθε μια ελαφρά ενόχληση στον αριστερό ώμο.

Πολλοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Πάπας Φραγκίσκος και η βασίλισσα Ελισάβετ Β '. Κάποιοι μάλιστα εμβολιάστηκαν μπροστά στις κάμερες για να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να κάνουν το ίδιο, κάτι που δεν ήθελε να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, επειδή όπως είχε δηλώσει δεν ήθελε να αντιγράψει τους άλλους ηγέτες, λέγοντας ότι εάν κάποιος θέλει να προσποιηθεί, μπορεί να το κάνει μπροστά στις κάμερες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ