ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Έκθεση αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών: «Ρωσία και Ιράν παρενέβησαν ενεργά στις εκλογές των ΗΠΑ» 

«Ρωσία και Ιράν παρενέβησαν ενεργά στις εκλογές των ΗΠΑ» 
Ap Images

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε μια σειρά επιχειρήσεων με σκοπό να βλάψει την προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν και να υποστηρίξει την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

"Η Ρωσία μέσω την υπηρεσιών πληροφοριών προώθησε παραπλανητικές πληροφορίες και αβάσιμους ισχυρισμούς για τον Τζο Μπάιντεν σε διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως όμως στα κοινωνικά δίκτυα", αναφέρει η έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "Το Ιράν πραγματοποίησε συντονισμένη εκστρατείας μέσω των μυστικών υπηρεσιών την οποία ενέκρινε ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Οι Ιρανοί είχαν βασικό στόχο να μειώσουν τις πιθανότητες επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ - υπονομεύοντας κυρίως την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκλογική διαδικασία και τα θεσμικά όργανα των ΗΠΑ".

Σε ανακοίνωση του με αφορμή την έκθεση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανταμ Σιφ, δήλωσε "Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για τις εκλογές των ΗΠΑ, ενώ δεν πρέπει να αγνοούνται οι επιχειρήσεις του Ιράν και της Κίνας".

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο Γουίλιαμ Ιβανινα, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπίας και Ασφάλειας είχε τόνισε ότι η Ρωσία χρησιμοποιούσε πολλούς μοχλούς κατά κύριο λόγο για να δυσφημίσει τον τότε πρώην αντιπρόεδρο Μπάιντεν.