8ος χρόνος, ημέρα 2475η
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Η Αζοφική Θάλασσα έχει χαθεί για πάντα για την Ουκρανία

Ρωσία: Η Αζοφική Θάλασσα έχει χαθεί για πάντα για την Ουκρανία
AP Newsroom

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, Γκεόργκι Μουράντοφ, δήλωσε ότι «η θάλασσα του Αζόφ έχει χαθεί για πάντα στην Ουκρανία», ενώ Ρώσος αξιωματούχος στην κατεχόμενη στην κατεχόμενη Ζαπορίζια είπε ότι τόσο αυτή η περιοχή όσο και η Χερσώνα δεν θα επιστραφούν ποτέ στον έλεγχο του Κιέβου.

«Η θάλασσα του Αζόφ έχει χαθεί για πάντα από την Ουκρανία. Τα λιμάνια στις περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας δεν θα είναι ποτέ ξανά ουκρανικά. Είμαι βέβαιος ότι μετά την επανένωση των περιοχών μας με τη Ρωσία, η Θάλασσα του Αζόφ, όπως ήταν και πριν, θα γίνει αποκλειστικά μια εσωτερική θάλασσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε ο Μουράντοφ σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, όπως αναφέρει ο Guardian.

Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, ένας Ρώσος αξιωματούχος στην κατεχόμενη είπε ότι τόσο αυτή η περιοχή όσο και η Χερσώνα δεν θα επιστραφούν ποτέ στον έλεγχο του Κιέβου.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά την εισβολή του το 2014 και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πρόσφατα ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί καμία διευθέτηση που δεν την αναγνωρίζει ως ρωσική επικράτεια.