ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 52,80 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 52,80 εκατ. €   RT

Ρωσία: Επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτι στενής συνεργάτιδας του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτι στενής συνεργάτιδας του Αλεξέι Ναβάλνι

Η ρωσική αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της Λιούμποφ Σόμπολ, ακτιβίστριας, μέλους της αντιπολίτευσης και στενής συνεργάτιδας του Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφεραν σήμερα υποστηρικτές του.

Η επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι της Σόμπολ φέρεται να εντάσσεται, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ναβάλνι, στο πλαίσιο των αντιποίνων για τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έκανε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης για την υπόθεση της δηλητηρίασης του.

Σημειώνεται ότι ο Ναβάλνι είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες, ότι υπεύθυνοι για την απόπειρα δολοφονίας του είναι μια ομάδα δολοφόνων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), οι οποίοι τον παρακολουθούσαν επί χρόνια, κάτι που αποδείχθηκε μετά από κοινή έρευνα τριών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πράκτορες της FSB "που έχουν ειδικευθεί σε χημικά όπλα, στη χημεία και την ιατρική" είχαν ακολουθήσει μυστικά τον Ναβάλνι στα ταξίδια που έκανε στην Ρωσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερες από 37 φορές.

Τη δημοσιογραφική έρευνα πραγματοποίησαν οι ιστότοποι ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat και The Insider σε συνεργασία με το CNN και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.