Ρωσία: Αναχαίτιση βομβαρδιστικών των ΗΠΑ πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ

Ρωσία: Αναχαίτιση βομβαρδιστικών των ΗΠΑ πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και Mig-31, απογειώθηκαν από αεροδρόμιο που υπάγεται στην Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση, προκειμένου να αναχαιτίσουν δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η τα οποία πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα δύο βομβαρδιστικά των ΗΠΑ δεν παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας, ήταν υπό διαρκή επιτήρηση και σε σημαντική απόσταση από τα σύνορα της χώρας, όπως και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ενήργησαν με βάση τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου πάνω από ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάσουν τα σύνορα άλλων χωρών.

Προ ημερών, το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετέδωσε ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας που πραγματοποιούσαν σε ουδέτερη Θάλασσα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά Tupolev, Tu-95MS πραγματοποίησαν την διάρκειας 11 ωρών πτήση του, σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor συνόδευσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε διάφορες φάσεις της πτήσης.

Στα τέλη Μαΐου Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30 αναχαίτισαν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από ουδέτερη θάλασσα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.