ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Ρόδος: Στο στόχαστρο της ΕΥΠ επί μήνες οι δύο συλληφθέντες για κατασκοπεία

Ρόδος: Στο στόχαστρο της ΕΥΠ επί μήνες οι δύο συλληφθέντες για κατασκοπεία

Από το καλοκαίρι είχαν τεθεί σε παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας τα δύο άτομα που βρίσκονται στη Ρόδο και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για δύο άτομα -ο ένας είναι υπάλληλος του Τουρκικού Προξενείου που εδρεύει στη Ρόδο και ο δεύτερος, μάγειρας που εργαζόταν σε πλοίο το οποίο εκτελεί δρομολόγια Ρόδος-Καστελόριζο. Και οι δύο κατάγονται από την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΥΠ άρχισε να ασχολείται συστηματικά μαζί τους από τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη της Προέδρου, ο μάγειρας, το πλοίο στο οποίο δούλευε, είχε διανυκτερεύσει στο νησί, φέρεται να φωτογράφισε τα πάντα! Ο μάγειρας φέρεται να φωτογράφιζε πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή του Καστελορίζου καθώς και στρατιωτικές θέσεις και να έδινε το υλικό και τις πληροφορίες στον υπάλληλο του Προξενείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο μάγειρας έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του και τη συνεργασία που είχε με τον υπάλληλο του Προξενείου. Σε έρευνα στα σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές ασφάλειας της χώρας και είχε φθάσει στη Βουλή η δραστηριότητα του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ρόδου.

Μέσα από τη σελίδα του στο facebook προωθούσε τα σύμβολα του τουρκικού εθνικισμού. Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο με τίτλο ««Πρωτοφανής φανατισμός από υπάλληλο του Τουρκικού Προξενείου στην Ρόδο». Είχε απάντησε ο τότε υφυπουργός Νίκος Τόσκας οποίος είχε επισημάνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πράττουν τα δέοντα. Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με πληροφορίες τις ΕΡΤ Ρόδου ο εν λόγω υπάλληλος ζει στο νησί αρκετά χρόνια.