RIA: Πάνω από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία άρχισαν γυμνάσια κοντά στην Κριμαία

RIA: Πάνω από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία άρχισαν γυμνάσια κοντά στην Κριμαία

Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν ασκήσεις κοντά στην χερσόνησο της Κριμαίας στο πλαίσιο ευρύτερων ναυτικών γυμνασίων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον στόλο, την ώρα που δυτικά κράτη προειδοποιούν ότι ένας πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Οι στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά καθώς η συγκέντρωση στρατευμάτων της κοντά στην Ουκρανία έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες στη Δύση ότι σχεδιάζει μια εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι φροντίζει για τη διατήρηση της δικής της ασφάλεια έναντι της επιθετικότητας των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Το RIA διευκρίνισε ότι περισσότερα από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης και του Νοβοροσίσκ "σύμφωνα με το σχέδιο των ασκήσεων" κοντά στην Κριμαία, την οποία προσήρτησε η Ρωσία το 2014 από την Ουκρανία.

Το πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι σκοπός των γυμνασίων είναι η υπεράσπιση της ακτής της Κριμαίας, των φυλακίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας όπως και του τομέα της οικονομίας και των ναυτικών επικοινωνιών.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της θα πραγματοποιήσει αυτόν τον μήνα και τον επόμενο γυμνάσια με τη συμμετοχή όλων των στόλων της από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό, στην πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος κατά την αντιπαράθεσή της με τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα

Μπλίνκεν: Εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή

Ρωσία: Κορυφαία πρόσωπα στην ενεργό παγκόσμια διπλωματία «αδυνατούν να διαβάσουν» τις συμφωνίες του Μινσκ

EE - ΗΠΑ: Εξετάζουν κυρώσεις σε τράπεζες, αλλά όχι και αποκλεισμό της Μόσχας από το σύστημα Swift

Γιατί μια σύγκρουση στην Ουκρανία φοβίζει τις αγορές