ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Reuters: Το Πεκίνο αναζητά τρόπους αποχώρησης του Τζακ Μα από την AntGroup 

Reuters: Το Πεκίνο αναζητά τρόπους αποχώρησης του Τζακ Μα από την AntGroup 
Φωτογραφία αρχείου
AP Images

Η AntGroup σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης τρόπων για την εκχώρηση του μεριδίου του μεγιστάνα ιδρυτή της εταιρείας Τζακ Μα o οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο του Πεκίνου.

Σύμφωνα με το Reuters διεξάγονται ήδη συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, ώστε ο Μα να εκχωρήσει τον έλεγχο της AntGroup, ενδεχόμενο στο οποίο είχε ήδη αναφερθεί και η εφημερίδα Wall Street Journal τον Νοέμβριο.

Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) και της ρυθμιστικής επιτροπής χρηματοοικονομικών ρυθμίσεων της China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC) πραγματοποίησαν συνομιλίες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου με τον Μα και την Ant ξεχωριστά, όπου συζητήθηκε η πιθανότητα εξόδου του μεγιστάνα από την εταιρεία.

Η AntGroup αρνήθηκε ότι η εκποίηση του μεριδίου του Μα είναι υπό εξέταση. «Η εκποίηση του μεριδίου του Τζακ Μα στην Ant δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο συζητήσεων με κανέναν», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω ανακοίνωσης.

Το Πεκίνο ήλπιζε ότι το μερίδιο του Μα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να πωληθεί σε υπάρχοντες επενδυτές της Ant ή στη θυγατρική της e-commerce Alibaba Group Holding Ltd χωρίς να εμπλακεί άλλος εξωτερικός παράγοντας. Μια άλλη επιλογή θα ήταν ο Μα να μεταφέρει το μερίδιό του σε έναν Κινέζο επενδυτή που στενά συνδεδεμένος με με το Πεκίνο ανέφερε η πηγή του Reuters.

Οποιαδήποτε κίνηση θα χρειαστεί την έγκριση του Πεκίνου, ανέφεραν και οι δύο πηγές με γνώση της σκέψης της εταιρείας.