Reuters: Η Γερμανία «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον Nord Stream II

Reuters: Η Γερμανία «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον Nord Stream II

Την πεποίθηση ότι  ο Λευκός Οίκος πρέπει να υιοθετήσει μια ρεαλιστική προσέγγιση όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream II καθώς η Γερμανία πιέζει για την ολοκλήρωση του έργου, εκφράζουν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στο Reuters.

Μία από τις πηγές αυτές, ισχυρίστηκε ότι «το Βερολίνο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να βεβαιωθεί ότι η κατασκευή θα ολοκληρωθεί, επειδή πιστεύει ότι όσο ο αγωγός είναι σε εξέλιξη, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για τις ΗΠΑ».

Μια άλλη πηγή τόνισε ότι σε γενικές γραμμές «υπάρχει προθυμία στην Ουάσινγκτον να βρει μια λύση». Αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν, με τη σειρά τους, σημείωσαν ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά τον αγωγό Nord Stream II αφού οι δύο προηγούμενες αμερικανικές διοικήσεις απέτυχαν να εμποδίσουν την υλοποίηση του έργου.

«Το πλαίσιο εδώ είναι επίσης σημαντικό, εννοώ, είναι μια δύσκολη κληρονομιά» είπε μία από τις πηγές, ενώ άλλες πηγές κάλεσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει την πίεση στη Γερμανία και να επικεντρωθεί στον τρόπο αξιοποίησης του Nord Stream II.

«Εάν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον αγωγό, τότε μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί» υποστήριξαν οι πηγές. 

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις, ο οποίος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις εναντίον του Nord Stream II εάν κριθεί απαραίτητο.