Reuters για άνοιγμα εστίασης στην Ελλάδα: Σαν τον παλιό, καλό καιρό

Reuters για άνοιγμα εστίασης στην Ελλάδα: Σαν τον παλιό, καλό καιρό

Ανταπόκριση από το χθεσινό άνοιγμα της εστίασης στην Ελλάδα φιλοξενεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι η χώρα έκανε ακόμη ένα βήμα προς τη μείωση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου.

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, έξι μήνες μετά την επιβολή lockdown στην προσπάθεια αναχαίτισης του δεύτερου κύματος πανδημίας, η δυνατότητα να επισκεφτεί κάποιος ένα καφέ ή μια ταβέρνα μοιάζει ένα μικρό βήμα προς την ομαλότητα.

«Όταν μου έφεραν το ποτήρι με το νερό σκέφτηκα “είναι σαν τον παλιό, καλό καιρό”», ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Γρηγόρης Κυρλίδης, απολαμβάνοντας τον καφέ του στην Αθήνα.

To Reuters σημειώνει ότι η Ελλάδα πέρασε το πρώτο κύμα της πανδημίας καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εντούτοις το σύστημα υγείας δέχθηκε σοβαρές πιέσεις τους τελευταίους μήνες λόγω της αύξησης των λοιμώξεων σε περιοχές, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Καθώς τα φτηνά self test και οι εμβολιασμοί αυξάνονται, η κυβέρνηση αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς και πλέον ελπίζει να μην πάει χαμένο το καλοκαίρι στον τουρισμό, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 1/5 της οικονομίας στην χώρα και 1 στις 5 θέσεις εργασίας.

«Είμαστε χαρούμενοι που ανοίξαμε μετά από έξι μήνες, πιστεύουμε ότι το άνοιγμα των εστιατορίων σηματοδοτεί το άνοιγμα του τουρισμού», δήλωσε ο σερβιτόρος Παναγιώτης Μεγκρέμης.

Ο Διονύσης Σαλπάνης, ιδιοκτήτης καφέ, δήλωσε, επίσης, χαρούμενος που επέστρεψε στη δουλειά. «Είχαμε ξεχάσει πώς ήταν, βλέπουμε ανθρώπους να κάθονται στα τραπέζια», είπε. «Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα ξανακλείσουμε».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα εμβόλια και τα μέτρα καραντίνας έχουν συμβάλει στη σταθεροποίηση των ποσοστών των κρουσμάτων, ωστόσο πρέπει να γίνει προσεκτικό άνοιγμα για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση κρουσμάτων.