7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ρεύμα στην Κρήτη μέσω της νέας διασύνδεσης

Ρεύμα στην Κρήτη μέσω της νέας διασύνδεσης

Ρεύμα από την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου θα αξιοποιηθεί εντός του επόμενου 24ωρου για την κάλυψη των αναγκών του νησιού μετά τη βλάβη που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό της ΔΕΗ στα Χανιά και οδήγησε σε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ υπέβαλε σήμερα αίτημα για παροχή ενέργειας από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το Σύστημα της Κρήτης λόγω μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού στο νησί. «Ο ΑΔΜΗΕ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να διακινηθεί ηλεκτρική ενέργεια μέσω της νέας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου», αναφέρει ο Διαχειριστής. «Εκτιμάται ότι αυτό θα είναι δυνατό εντός του επόμενου 24ώρου, μετά από συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων που θα επιτρέψει τη διαλειτουργικότητα των δύο συστημάτων με τον πλέον ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο».

Η κατασκευή της διασύνδεσης έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη σε εμπορική λειτουργία.

Νέες διακοπές ρεύματος τις απογευματινές και βραδυνές ώρες στην Κρήτη

Νέες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τις απογευματινές και βραδυνές ώρες στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ λόγω της βλάβης στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα Χανιά που σημειώθηκε το πρωί. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια έως 1 ώρα ανά περιοχή στο χρονικό διάστημα από 18:30 έως 22:00, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ