Ρέθυμνο: Δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των κατοίκων από την Περιφέρεια Κρήτης

Ρέθυμνο: Δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των κατοίκων από την Περιφέρεια Κρήτης

Δράσεις για την ψυχοκοινωνική στήριξη των κατοίκων του δήμου Ρεθύμνου στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τη στήριξη του δήμου.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο 2021, θα υλοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του 2021 και θα περιλαμβάνουν ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική / καθοδήγηση, σχολές γονέων.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των δράσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη ή και συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, σύντομης διάρκειας, που θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ομάδα έμπειρων επαγγελματιών θα υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους με στόχο την ένταξη ή την επανένταξη τους στην εργασία.

Οι δράσεις αφορούν στο πρόγραμμα «Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης - Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019». Οι δημότες και δυνητικά ωφελούμενοι του δήμου Ρεθύμνου μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε μια από τις παραπάνω δράσεις στα τηλέφωνα: "Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνου: 28310 21307 Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΕΛΜΕΠΑ 2810 379516, 379528, 379241. Όπως επίσης με αποστολή γραπτού μηνύματος στο Email. [email protected] και με ηλεκτρονικό αίτημα στη διεύθυνση : http://moodle.seyp.teicrete.gr/reg/ Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 28.02.2021.