Ρεσιτάλ για το ευρώ και αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ρεσιτάλ για το ευρώ και αισιοδοξία για τη συνέχεια

Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις για το κοινό νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ ήδη έφτασε την πρώτη αντίσταση που είχαμε επισημάνει πριν λίγες ημέρες, ήτοι τα επίπεδα του 1,1770, ανοδική διάσπαση των οποίων υπενθυμίζουμε ότι ανοίγει μακροπρόθεσμα τον δρόμο για το 1,2236....και βλέπουμε. 

Αν οι όποιες διιορθώσεις προκειμένου να «ανασάνει» το διάγραμμα, εκτονωθούν έως τη ζώνη του 1,1530- 1,1540, τότε το γεγονός αυτό θα είναι ενδεικτικό της δύναμης του κοινού νομίσματος.  (σ.μ:Πόσο μάλλον αν η διόρθωση είναι ακόμα μικρότερη).

Αν και πριν έξι μέρες  θεωρήθηκε υπεραισιόδοξος ο τίτλος της στήλης  περί νέου ανοδικού κύκλου του ευρώ, η κίνηση των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει περαιτέρω ανοδικές προσδοκίες.

Αύριο οι αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν  εκτενή ανάλυση της στήλης όσον αφορά τους λόγους αυτής της αισιοδοξίας. 

Σήμερα θα παραθέσουμε την οπτική γωνία του οίκου της JP Morgan, όσον αφορά την οικονομία της Ευρωζώνης ευρύτερα.

Η αποτυχία των ΗΠΑ να να περιορίσουν την πανδημία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους δραστηριότητα,  έχει οδηγήσει την J.P Morgan στην εκτίμηση, ό,τι για πρώτη ίσως φορά δημιουργούνται προϋποθέσεις η ευρωπαϊκή οικονομία να κινηθεί με υψηλότερη ταχύτητα σε σχέση με την αμερικανική τα προσεχή δύο χρόνια.

Η Ευρώπη πέρα από τον έλεγχο της επιδημίας  έχει προστατέψει περισσότερο τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα, ενώ η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα για  το ταμείο Ανάκαμψης,  θα σπείρει επί της ουσίας τον σπόρο της ανάπτυξης.

Μέσα από αυτή την οπτική γωνία η  JPMorgan αναμένει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 6,4% φέτος, λίγο περισσότερο σε σχέση με την  ύφεση   της τάξης του 5,1% που αναμένεται  στις ΗΠΑ, αλλά το 2021 προβλέπεται να εμφανίσει υπερδιπλάσια ανάκαμψη, της τάξης του 6,2% σε σχέση με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% στις ΗΠΑ. 

Η JP Morgan επισημαίνει επίσης ότι η οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιδεινωθεί, εάν το Κογκρέσο  δεν επεκτείνει τα  μέτρα για χορήγηση χρηματικής βοήθειας στους ανέργους. (Εκτενή ανάλυση στο άρθρο μας)

Όλα αυτά λοιπόν έχουν αρχίσει και αντανακλούνται στις αγορές, με το κοινό νόμισμα να έχει επιδοθεί σε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ.

*Αποποίηση Ευθύνης:  Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.