Ρεκόρ θανάτων από Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο στη Μόσχα
Ρωσία

Ρεκόρ θανάτων από Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο στη Μόσχα

Η πόλη της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ θανάτων που οφείλονται στον κορονοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο, ένδειξη πως η κατάσταση δεν παύει να επιδεινώνεται στη Ρωσία, η οποία πλήττεται από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η Μόσχα κατέγραψε 144 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες, το χειρότερο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας. Χθες, Σάββατο, ήταν η δεύτερη πόλη της χώρας, η Αγία Πετρούπολη, αυτή που είχε καταγράψει ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων, με 107 νεκρούς.

Σημειώνεται ότι συνολικά η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 20.538 νέα κρούσματα Covid-19 αυξάνοντας τον απολογισμό της χώρας αφότου άρχισε η πανδημία σε 5.451.291 κρούσματα.

Υπογραμμίζεται ότι η ειδική ομάδα που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε πως 599 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στη Ρωσία, αυξάνοντας τον εθνικό απολογισμό των νεκρών σε 133.282.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία στατιστικής κάνει μια χωριστή καταμέτρηση και έχει ανακοινώσει πως η Ρωσία κατέγραψε περίπου 270.000 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 από τον Απρίλιο 2020 έως τον Απρίλιο 2021.

 Υπενθυμίζεται ότι χτες ορισμένες περιοχές στη Ρωσία, όπως τις Μπασκίρια και Χαμπάροφσκ, ανέστειλαν τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 εξαιτίας της έλλειψης εμβολιαστικών δόσεων, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Επίσης, αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας στην κεντρική περιοχή Ουντμουρτία, δήλωσαν πως οι εμβολιασμοί θα ανασταλούν μέχρι τη Δευτέρα, εξαιτίας μιας δυσχέρειας στον εμβολιασμό.

Υπογραμμίζεται ότι το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε πρόσθετες δαπάνες 346,80 εκατομμυρίων δολαρίων για τον τομέα της Υγείας και την περίθαλψη των ασθενών με COVID-19.

Μέχρι σήμερα υπόψιν, 21 εκατομμύρια Ρώσοι από το συνολικό πληθυσμό των 144 εκατομμυρίων κατοίκων της Ρωσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, όπως ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.