7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Αυστραλία - Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης για δεύτερη ημέρα στη Νέα Νότια Ουαλία

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης για δεύτερη ημέρα στη Νέα Νότια Ουαλία

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια ημέρα των εγχώριων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού για φέτος, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό στο πρόσφατο ξέσπασμα πλησιάζει τους 500.

Πιο αναλυτικά, το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σε σύγκριση με τα 44 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα, τα οποία αποτελούσαν επίσης αριθμό ρεκόρ για φέτος. Οι 26 από αυτούς που συγκαταλέγονται μεταξύ των νέων κρουσμάτων πέρασαν χρόνο στην κοινότητα ενώ πιστεύεται ότι μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

«Όταν υπάρχουν 26 ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη προτού υπάρξει βελτίωση»,  όπως σημείωσε η Μπερετζικλιάν.

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο 47 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, οι 19 από τους οποίους είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών. Επιπροσθέτως, 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ