Σερβία - Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων, αλλά και ηπιότερη κλινική εικόνα των ασθενών

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων, αλλά και ηπιότερη κλινική εικόνα των ασθενών

Σήμερα στη Σερβία καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο  μάλιστα 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό 467 άνθρωποι. Συγκεκριμένα, συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα. Από εχθές κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα από τον κορονοϊό.

Πιο αναλυτικά, η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι. Καθημερινά δε πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τεστ για κορονοϊό ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα.

Να σημειωθεί πως στη τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα, παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζονται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Η τάση αυτή όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου, επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ